Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Naturbruk

Naturbruk

Du får opplæring i å utvikle og drifte et akvakulturanlegg, og får forståelse for sammenhenger mellom produksjon, natur, teknologi og menneskelig aktivitet.

Akvakultur er en teknologisk avansert og eksportrettet næring basert på biologisk produksjon. Det er en næring i rask endring med hensyn til produksjonsregimer, arter og rammebetingelser. I næringen stilles krav til kvalitet i prosesser og produkter og næringen etterspør yrkesutøvere med markedsforståelse og innsikt i næringens rolle i samfunnet og som internasjonal matprodusent.

 Ønsker du å lære om naturmaterialer og lanskapsutforming, om fiske- og friluftsliv, om dyrestell og dyrevelferd, om planteliv og naturprosesser og om biologisk produksjon? Da kan naturbruk – blå linje – være noe for deg.

 Du kan bli:

Fagarbeider i akvakultur

 Aktuelle arbeidssteder:

  • nyanlegg og vedlikehold i offentlig og privat virksomhet
  • fiske eller fiskeoppdrett

 Du bør være

  • praktisk anlagt
  • interessert i utendørs arbeid
  • omsorgsfull overfor mennesker, dyr og miljø

Videre muligheter:

Du kan etter fullført fagbrev søke Y-veien direkte inn til utvalgte høyskolestudium. Du kan etter fullført utdanning ta videre utdanning på fagskole. Du har også muligheter til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Sjekk utdanning.no for oppdaterte muligheter.

Kontaktpersonar

Renate  Gustad Renate Gustad
Fagleder
71 28 39 80 /
Mob. 917 90 451
Send e-post
Siv Terese Sørøy Rødahl
Fagleder
71 28 40 61
Send e-post
Paula Toril Reitan Lie
Lærer
71 28 40 26
Send e-post