Kristiansund VGS > Videregående > Yrkesfag > Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag

Du som velger helse- og oppvekstfag må like å jobbe med mennesker, likedan å bry deg om og kunne ta hensyn til andre mennesker. Du bør ha gode kommunikative evner, og evne til samhandling for å kunne arbeide med mennesker i alle livssituasjoner.

Utdanningsprogrammet leder mot yrker hvor egne holdninger, kunnskaper om helsefremmende arbeid, livsstilssykdommer, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig, og hvor det stilles krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid.

Du har mange muligheter, alt etter interesse; i det følgende får du noen eksempler på hva du kan velge: Helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, ortopedtekniker, apotektekniker, helsesekretær, tannhelsesekretær, ambulansefag, fotterapi og hudpleie.

I flere yrker kreves det for øvrig politiattest.

Nytt fra høsten 2014: Vekslingsmodellen i helsearbeiderfaget

Kristiansund videregående skole har som den eneste skolen i fylket startet opp med vekslingsmodellen i helsearbeiderfag.

Dette betyr at elevene veksler mellom skole og arbeid alle de fire årene.

Elevene begynner med én dag i praksis per uke det første året, som økes til fire dager det siste året. Med teori og praksis hånd i hånd, håper man å få motiverte elever og et økt samarbeid med praksisstedene.

Dette er et prosjekt der Møre og Romsdal fylkeskommune, Kristiansund kommune, Nordmøre og Romsdal kommunale opplæringskontor samt Kristiansund videregående skole samarbeider.

Åse E.B. Slatlem
Avdelingsleder