Kristiansund VGS > Videregående > Studieforberedende > Påbygging til generell studiekompetanse

Påbygging til generell studiekompetanse

Kristiansund videregående skole har to studietilbud for elever med yrkesfaglig utdanning i videregående opplæring. Du kan oppnå generell studiekompetanse ved å fullføre og bestå Vg3 eller Vg4 påbygging til generell studiekompetanse.

Vg3 – påbyggingsklasse

Elever som har fullført og bestått yrkesfaglig utdanning i Vg1 og Vg2 på videregående skole er kvalifisert til å søke denne utdanningen som gir generell studiekompetanse. Studiet er på ett år med 30 timer undervisning og en kontaktlærertime hver uke

Fag– og timefordeling:
  • Norsk - 10 timer
  • Matematikk 2PY - 5 timer
  • Historie - 5 timer
  • Naturfag - 3 timer
  • Kroppsøving – 2 timer
  • Valgfritt programfag - 5 timer*
  • Kontaktlærertime - 1 time

*valgfrie programfag oppdateres hvert år. Se link til høyre for årets fag som tilbys.

Vg4 - påbyggingsklasse

Elever som har fullført og bestått yrkesfaglig utdanning i Vg1 og Vg2 på videregående skole og som har fullført og godkjent toårig yrkeskompetanse, er kvalifisert til å søke denne utdanningen. Studiet er på ett år med 23 timer undervisning og en kontaktlærertime hver uke. Timeplanen legges som regel på fire ukedager.

Fag– og timefordeling:
  • Norsk - 10 timer
  • Matematikk 2PY - 5 timer
  • Historie - 5 timer
  • Naturfag - 3 timer
  • Kontaktlærertime - 1 time

Eksamen:

Alle elever skal gjennomføre minimum 3 eksamener totalt. Alle elever skal opp til obligatorisk skriftlig eksamen i norsk hovedmål.

I tillegg skal elevene trekkes ut til 1 skriftlig eksamen og 1 muntlig, praktisk eller muntlig-praktisk.

Eksamen:

I tillegg skal elevene trekkes ut til 2 eksamener. Disse to kan være skriftlig, muntlig og/eller muntlig-praktisk.

Elever ved påbygging til generell studiekompetanse holder til i bygg 3 og bygg 2 hos Kristiansund vgs.
For å se mer informasjon om studiet bruk boksen «snarveger» som ligger til høyre. Ta gjerne kontakt med avdelingsleder dersom det er noe du lurer på.

Camilla Gaupseth Camilla Gaupseth
Avdelingsleder