Kristiansund VGS > Nyheter > Endring av skoleruter (buss)

Endring av skoleruter (buss)

Det blir foretatt endringer av skolerutene på Frei fra og med mandag 4. mars 2019.

Det blir endringer i skole-/bussruter fra mandag 4. mars (illustrasjonsbilde).

Fylkeskommunens samferdselsavdeling har hatt en gjennomgang av skolerutene på Frei, og vil foreta endringer.

Ifølge samferdselsavdelingen er årsaken at de ønsker å gjøre rutene mest mulig optimale i forhold til f.eks. reisetid og økonomi.

- Det er også kommet tilbakemeldinger på at det kjøres for mange busser oppom Godhaugen. Dette ønsker vi å avhjelpe noe. Når nye holdeplasser ved FV268 er klare, vil vi legge om rutene slik at de ikke kjører oppom Godhaugen. Dette er av trafikksikkerhetsmessige årsaker, sier rådgiver Frode Kvalheim.

Det er tenkt gjennomføring av følgende tiltak:

·         Rute 800 skoleruter avgang kl. 07:30 fra Kvitneset vil starte fra Flatsetkrysset (bare vgs- og ungdomsskoleelever bor på Kvitneset).

·         Rute 800 skoleruter avgang kl. 07:50 fra Rensvik til Frei ungdomsskole tas ut. Elevene som har benyttet denne bussen kan benytte buss som kommer fra Frei skole som går til Frei ungdomsskole. Avgangstiden blir den samme for disse elevene. Årsaken til dette tiltaket er behovet for å redusere antall busser som kjører oppom Godhaugen til Frei ungdomsskole (se ovenfor).

·         Dette gjelder også hjemkjøring kl. 14:15 fra Frei ungdomsskole til Rensvik rv 70 som også tas ut. Avgangstiden fra Rensvik RV70 til Bjørnvik er endret fra kl. 14:20 til kl. 14:30 for tilpasning av korrespondanse med rute 811 avgang kl. 14:25 fra Rensvik.

- Dersom det begynner førsteklassinger på noen av disse strekningene, må vi gjøre nye endringer på grunn av kravene til gangavstand, sier Kvalheim.