Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Kristiansund VGS > Elever > Nytt skoleår

Nytt skoleår

Velkommen som elev ved Kristiansund videregående skole!

Vi ønsker alle velkommen til et lærerikt skoleår.

Skolestart: mandag 19. august 2019 kl. 10.00 i Braatthallen.

Her finner du alt du trenger å vite i forbindelse med skolestart. Til venstre i margen finner du informasjon om utstyr med mer til de forskjellige utdanningsprogram. OBS! Viktig informasjon til maritime elever. Informasjonen finner du under utdanningsprogrammet Teknikk og industriell produksjon til venstre i margen. 

Skoleskyss

Elever som bor mer enn 6 kilometer fra skolen har rett på gratis skoleskyss. Du søker via skoleskyssportalen.

Les mer om skoleskyssordningen her.

Kontaktinformasjon foresatte

Når du har fått beskjed om at du har fått skoleplass på Kristiansund videregående skole setter vi pris på at foresatte fyller ut elevdataskjema. Du finner det i margen til høyre.

FEIDE

FEIDE er en "Felles Elektronisk IDentitet for utdanningssektoren". (Single-sign-on) som brukes til de fleste systemer og applikasjoner som brukes i skolehverdagen. Elevene må aktivere sin feide bruker med personnummer og elevnummer. Elevnummer vil du få av din kontaktlærer ved skolestart. Nye elever på Vg2 og Vg3, og elever som har vært på utveksling må også aktivere sin bruker. FEIDE-passord er strengt personlig og skal ikke deles med noen, jfr. IKT-reglement for elever i videregående skole i Møre og Romsdal fylkeskommune. Når du skal logge inn med FEIDE må du huske å velge tilhørighet Møre og Romsdal fylkeskommune.

Pålogging trådløst nett

Pålogging på skolens trådløse nett vil være mulig når du har aktivitert FEIDE-brukeren din. Trådløst nett for elever heter mrfylke

Fravær og vurdering - SkoleArena

Skolearena er systemet for fravær, anmerkninger og vurderinger. Elever får automatisk tilgang via sin Feide-bruker.  Det er viktig å følge nøye med i Skolearena.  Elev eller foresatt må melde fra om alt fravær i Skolearena. Fravær bør registreres på forhånd. Eleven må melde fra om eventuell feilføring til faglærer eller kontaktlærer innen to uker etter fraværsdato.

Vi oppfordrer foresatte til å registrere seg i SkoleArena for å få tilgang til fravær og vurderinger/karakterer. Les mer om det her

Læringsplattformen It's learning

Vi bruker It's Learning som læringsplattform.  Eleven blir automatisk medlem i fagrom for alle fag. Logg inn med FEIDE. It's Learning brukes til innleveringer, prøver, arbeidsplaner og informasjon i skolehverdagen.

Fraværsreglement

Fra og med skoleåret 2016-2017 har Kunnskapsdepartmentet vedtatt at det skal innføres en fraværsgrense på 10 %. Elever i videregående opplæring skal møte opp og delta aktivt i opplæringen og hensikten med fraværsgrensen er å motivere elevene til jevn innsats.

Hvis du har mer enn 10% udokumentert fravær i et fag, vil du som hovedregel ikke ha rett til å få halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget. Mer informasjon om fraværsreglement finner du på denne siden.

Ordensreglement

Skolens ordensreglement finner du på denne siden:http://krsund.vgs.no/Kristiansund-VGS/Elever/Reglement/Ordensreglement Når du og dine foresatte har lest igjennom skal du skrive under på at du har lest og akseptert. Du finner dokumentet underskrift reglement her.

Elevforsikring

Her kan du lese mer om elevforsikring.

Læremiddel

Lærebøker får eleven låne gratis med skolen - de blir utdelt fra skolebiblioteket i løpet av de første skoledagene. Bøkene skal leveres tilbake ved skoleslutt - bøker som blir skadet eller tapt må erstattes. 

Digitale læremiddel: Elever skal bruke PC i skolearbeidet og kan velge enten å bruke egen PC eller leie PC av fylkeskommunene. 

PC-ordninga

Eleven kan enten bruke egen privat PC og få PC-stipend fra fylket, eller kjøpe PC gjennom fylket. Elevene vil motta SMS med link til skjema for valg av PC eller PC-stipend når de har takket ja til skoleplass.  Les mer om PC-ordningen her.

Elever som skal begynne ved Design og håndverk, Medier og kommunikasjon og Kunst, design og arkitektur får tilbud om leieordning for Mac. Dette er en gunstig ordning der også programvare leies ut sammen med maskinen, og vil erstatte PC-ordning for disse elevene. Nærmere informasjon finner du under utdanningsprogrammene i menyene til venstre på siden.

VIP Makkerskap

Høsten 2016 startet skolen opp med prosjektet "VIP Makkerskap". Dette er et tiltak for elevene på VG1. Målet er å styrke skolemiljøet ved å skape et inkluderende klasserom der ingen elever skal oppleve at de faller utenfor. Les mer om VIP makkerskap her.

Ringetider 

Time Kl. Mandager
   

OBS!

På mandager

begynner alle elever kl. 10.00.

 

Alle klasser har

basisgruppetime   mellom 10.00 og 10.25.

 

 

   
3 time 10.00 - 10.20
4 time 10.30 - 12.00
5. time 12.30   - 13.15
6. time 13.25   - 14.10
7. time 14.20   -1 5.05
8. time 15.10   - 15.55
 
Time Kl. Tirsdag, Onsdag, Torsdag og Fredag
1. time 08.40   - 09.25  
2. time 09.25   - 10.10
3 time 10.20   - 11.05
4 time 11.15   - 12.00
5. time 12.30   - 13.15
6. time 13.25   - 14.10
7. time 14.20   - 15.05
8. time 15.10   - 15.55

Stipend Lånekassen

Alle får utstyrsstipend fra Lånekassen, men du må huske å søke!

Her kan du lese mer om hvordan du søker på stipend.

Hvor mye du får er avhengig av hvilket studieprogram du går på. Du kan lese mer om det her.

Kontaktpersonar

Marit Rovik Bjerkestrand Marit Rovik Bjerkestrand
Rektor
71 28 39 20 /
Mob. 958 91 880
Send e-post
Mone Lund Grønseth Mone Lund Grønseth
Assisterende rektor
71 28 39 61 /
Mob. +4793014720
Send e-post

Dokument

Velkomstbrev 2019
PDF-dokument - 295,20 kB
Elevdataskjema
DOC-dokument - 57,00 kB
Avtale - elever over 18 år
DOC-dokument - 46,50 kB